Kortyolj bele az italvilágba!

Főoldal

/ EN



KÁVÉBÁR BREW BLEND CHALLENGE

2022. április 9.  11:00–17:00

 

VERSENYKIÍRÁS

Első alkalommal rendezzük meg a KávéBár Brew Blend Challenge versenyt, melynek a KávéBár Bazár ad otthont. A verseny április 9-én zajlik a budapesti Millenáris Park D csarnokában.

 

A verseny ideje: 2022. április 9., szombat 11:00-18:00 óra között

 

A versenyre bárki jelentkezhet, aki elfogadja az alábbi szabályzatot és az 5000 Ft nevezési díjat megfizeti. A nevezési díj tartalmazza a gyakorlókávét, valamint kétnapos belépőt a KávéBár Bazár rendezvényre.

 

Támogatók: Xorxios, Roastopus, BWT, Pasco Caffé

Szakmai koordinátorok: Nagy-Bertók Anita, Antalóczy György

Moderátor: Bóka Csaba

Díjazás: értékes nyeremények

 

Jelentkezés

A versenykiírás végén szereplő jelentkezési lapot az info@presspirit.hu e-mail címre kell elküldeni legkésőbb március 28-ig! Az 5000 Ft-os nevezési díjat a jelentkezés visszaigazolását követően banki átutalással kell rendezni április 8-áig a Presspirit Kft számlaszámára. Erről részletes tájékoztatást kapnak a versenyzők a jelentkezést visszaigazoló e-mailben.

 

Versenyszabályzat

Minden versenyzőnek tisztességes versenyszellemben kell részt vennie, a bírák és versenytársaival szemben a tisztelet elvárásainak megfelelően kell viselkednie.

 

A versenyzők 5 különböző kávéból választhatják ki azokat, melyekből a blendet elkészítik. Legalább 2 fajta kávét kell használniuk, minimum 25% mennyiségben.

 

Minden körben és a döntőben is 1 italt kell készíteni filter metódussal, tetszőleges eszközökkel. Az elkészített ital mennyisége minimum 150 ml. A versenyidő 10 perc.

 

A verseny egy selejtező körből és elődöntőből áll. Ebben a két körben egyszerre két versenyző készít kávét, melyekből 3 bíró vakon, rámutatással választja ki azt, amelyik készítője továbbjut. Versenyzői létszám: 12 fő.

 

A döntős versenyzők egyénileg, egymást követően készítik el az italt, és két érzékszervi bíró pontozza az Open Service pontozólapja szerint. A prezentációban ismertetni kell a versenyzőnek a választott blendet, az ital karakterét és ízjegyeit.

 

A verseny előtt egy héttel minden versenyző kap gyakorló kávét. Az 5 fajta mindegyikéből 150gr mennyiséget, amivel felkészülhet a versenyre. A versenyen minden szempontból megegyező kávéval dolgoznak a versenyzők.

 

Kávé: a kávét a Xorxios biztosítja, a pörkölést a Roastopus végzi.

Eszközök: a versenyhez szükséges eszközöket a Pasco Caffé biztosítja

Víz: a versenyhez a BWT biztosítja a szűrt vizet

Versenyzési sorrend: a nevezők jelentkezési sorrendben versenyeznek

 

A verseny részleteivel kapcsolatban (érkezés, felkészítés, stb.) a jelentkezést visszaigazoló mailben küldünk részletes információkat.

A jelentkezés a lenti JELENTKEZÉSI ADATOK kitöltésével érvényes. Kérjük ezt a word dokumentumot mailben visszaküldeni az info@presspirit.hu címre.

A jelentkezés elküldésével Versenyző vállalja, hogy a verseny napján, április 9-én, szombaton 10:00 órára megjelenik a Millenáris D csarnokában, valamint betartja a versenyre vonatkozó szabályokat.

 

Jelentkezési lap

 

 

 

 

Kávébár Bazár – All rights reserved