Cseszevel a Vilag korul kave konyv -Szuna Noemi PresspiritTöbb mint tíz éve foglalkozom újságíróként és főszerkesztőként a kávéval. A Vendéglátás szaklap és a CAFÉ&Bar magazin hasábjain végigkövettem a hazai kávékultúra átalakulását, fejlődését. Gasztronómiai írásaim és rendezvényeim mellett leginkább felfedezni szeretek: újonnan nyílt helyeket, kreatív recepteket, tehetséges szakmabelieket – vagyis elsősorban érdeklődő törzsvendég vagyok.

 

A kávéról pedig bőven van mit felfedezni és mesélni, hiszen története évezredes múltra nyúlik vissza a Közel-Keleten, s több mint ötszáz éve nyíltak az első kávéházak Európában. Mára a kávé az egyik legfontosabb kereskedelmi termék, de annál jóval több is: kontinensek ízei, pörkölési hagyományok, elkészítési technológiák határozzák meg, mi kerül a csészébe.

 

A könyv világkörüli útra kalauzolja az olvasót, megismerteti a legfontosabb kávétermelő helyeket Etiópiától Brazíliáig, bemutatja a kávé útját a cserjétől a csészéig. Visszatekint mozgalmas kávétörténelmi eseményekre, elvisz meghatározó kávéfővárosokba, manapság kultikusnak számító kávéházakba, ahová szenvedélyes kávéínyencek járnak, a pultban pedig olyan hozzáértéssel dolgoznak a szakemberek, akárcsak a legmenőbb Michelin-csillagos konyhákban.

 

Térkép ismerteti az ország legjobb kávézóit, ha valaki pedig kedvet kap, hogy elkészítsen egy-két nem mindennapi italt, ebben is hasznos segítséget nyújt a könyv. A receptúrák mellett számos illusztráció, gyakorlati tanács és egy kávészótár is rendelkezésre áll a kezdő otthoni baristák számára.

 

A könyv elsősorban nem a szakmabelieknek készült – hiszen nekik nálam sokkal többet kell tudniuk a kávéról – hanem mindazoknak, akiket érdekel, mi, és hogyan kerül a csészébe, kezdve a cserjétől a kávéillatig. Bízom benne, hogy olyan élvezettel olvassák majd, mint amennyi örömet nekem szerzett a könyv írása, és talán másképp kortyolják majd az eszpresszót, ha elolvassák, mennyi ember munkájának gyümölcse kerül a csészébe.

 

Beszerzési helyek:

– megrendelhető és átvehető a Presspirit Kft. irodájában előzetes egyeztetés alapján

– megvásárolható országos terjesztésben a nagyobb könyvesboltokban, bolthálózatokban

– online megrendelhető a Bookline-on és a könyvesboltok online felületein

 

Kávé, csészével a világ körül

 

 

Home / Könyv

2016

05 | 14

Kérek hírlevelet:

Submitting Form...

The server encountered an error.

Köszönjük a feliratkozást!

 Presspirit Communications Kft.

 1124 Budapest, Fürj u. 1/c.