Home / Publikációk

2016

05 | 14

 

A hazai kávékultúra fejlődése a rendszerváltást követően indult el, de látványos eredményei az elmúlt tíz évben születtek. Nem csupán az otthoni kávéfogyasztási szokások változtak jelentősen, hanem a kávé fogalomköre, a kávéházi kultúra is jóval színesebb lett.

 

Tovább a cikkhez…

 

 

Széll Tamás rendkívül jó lyoni eredményének köszönhetően a magyar gasztronómia ügye egyszerre közügy lett. Soha nem foglalkozott a hazai média annyit egy szakáccsal, mint akkor az Onyx séfjével, és Magyarország egyre keresettebb célpont a nemzetközi gasztro-térképen. Ez annak köszönhető, hogy van egy új, tehetséges, fejlődni vágyó szakácsgeneráció és olyan étteremtulajdonosok, akik hajlandók a minőségi konyhára áldozni. Márciusban ismét jön a BdO hazai döntője a SIRHA szakvásár kiemelt eseményeként, mire lehet számítani, erről is kérdeztük Hamvas Zoltánt, a Bocuse d’Or Akadémia elnökét.

 

Tovább a cikkhez…

 

 

Vendéglátás Online

 

 

vendon.hu

 

Forradalom a csészében is?

A magyar gasztronómia közügy

 

Akár egynapos túra keretében is érdemes felkeresni az október végéig zajló milánói Világkiállítást, hiszen van olyan légitársaság, amely naponta indít kora reggeli járatokat késő esti visszaúttal. Budapestről alig két óra az EXPO bejárata, s a körültekintő, mégis gyors bejutási procedúrát követően a reggeli kávét már az illycaffé által vezetett Kávé Pavilonban fogyathatják el a korán kelő látogatók.

 

Tovább a cikkhez…

 

 

vendon.hu

 

Kávépavilon
a világutcában

 

Immár hagyományosan február végén zajlik a hazai kávészakma seregszemléje, a KávéBár Bazár, ahol a forgalmazók mellett pörkölők és kávézók is bemutatkoznak. A rendezvény egyik témája a világ kortárs kávéfővárosai, melyekből előzetesen összegyűjtöttünk néhányat.

 

Tovább a cikkhez…

 

 

Isztambul mára Európa egyik legizgalmasabb városa lett, ahol a nyolcszáz évnyi történelem és a modern életstílus nemcsak megfér egymás mellett, hanem jól is mutat. Szinte hónapról hónapra nyílik egy új étterem, egyre több világmárka és helyi designbutik lepi el a bevásárlóközpontokat, jachtok sorakoznak a kikötőben, kisgyerekes anyukák kardióznak egy szabadtéri edzőparkban a tengerparti sétányon. A város éjjel-nappal nyüzsög, ki is próbáltunk mindent, ami ígéretes programnak tűnt.

 

Tovább a cikkhez…

 

 

A Károlyi utcában található, tavaly ősszel nyitott MészárSteak Kitchen három ismert szakmabeli, Szekula László, Dallos Ferenc és Gál „Hentesutánzat” József ötletelése nyomán született meg. A több mint két évtizedes gasztro-karriert s számos sikeres éttermi projektet magukénak tudható tulajdonosok a híres városi hentessel összefogva egy mai, belevaló, hús-vér konyhát képzeltek el a belváros közepére. Olyat, ami stílusa, választéka és árai miatt gyorsan a húsimádók egyik törzshelyévé válik. Így is lett.

 

Tovább a cikkhez…

 

 

Vendéglátás magazin

 

 

vendon.hu

 

 

HVG.hu

 

Kávévilág, avagy
a világ kávéházai

Kelet-nyugat
a tetőteraszon

Hús-vér konyha szívvel-lélekkel

Kérek hírlevelet:

Submitting Form...

The server encountered an error.

Köszönjük a feliratkozást!

 Presspirit Communications Kft.

 1124 Budapest, Fürj u. 1/c.